10. obletnica Oddelka za psihologijo FF UM - 13 December ob 17:30

Končno smo dočakali 10. obletnico Oddelka za psihologijo FF UM! :)

Prireditev, ki je namenjena ne le bivšim in sedanjim študentom psihologije, temveč tudi že uveljavljenim strokovnjakom in širši javnosti, bo usmerjena k refleksiji dosežkov oddelka in diskusiji o širšem kontekstu psihologije kot znanosti. Konkretno bo pozdravnim nagovorom povabljenih gostov sledil osrednji del prireditve, okrogla miza (Psihologija: Znanost o ljudeh za ljudi?), dogajanje pa se bo zaključilo s pogostitvijo in druženjem. 


Več o dogodku na naslednji spletni strani: https://www.facebook.com/events/456449368092485/

Brucovanje psihologov - 13 November ob 22:00

Krepko smo že zakorakali v novo študijsko leto, vendar pa seveda nismo pozabili na to, da moramo nove bodoče psihologe sprejeti v svoje vrste na naš tradicionalni način. 13. novembra bomo tako v klubu KMŠ ob 22. uri pričeli z zabavo, na kateri bodo bruci lahko postali resnično pravi študentje psihologije! Prve letnike prav tako opozarjamo, da je udeležba za vse obvezna, tako kot na vajah!
Zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite na brucovanju psihologov!🎉

P.S. Gostje bodo ob vhodu v klub prejeli tudi svetleče zapestnice, ki bodo še popestrile že tako noro zabavo!


Prostovoljni prispevki so zaželeni.

Kostanjev piknik študentov psihologije - 23 October ob 16:00

Oktober je zopet tu, z njim pa tudi naš kostanjev piknik! 🌰


Vabimo vas, da se nam pridružite v prijetnem ambientu ŠRC Fontana, kjer se bomo ob pečenih kostanjih študentje psihologije in profesorji družili in poglabljali naše vezi.


Vljudno vabljeni!

Ogled filma Ex Machina s strokovnim komentarjem - 10 April ob 17:00

Ogled filma Ex Machina s strokovnim komentarjem - 10. 4. 2018 ob 17:00

Ekipa Psihološkega inkubatorja vabi na filmski večer, ki bo v torek, 10. 4. 2018, ob 17. uri na Filozofski fakulteti v predavalnici 0.3. Ogledali si bomo film Ex MAchina, strokovni komentar pa bo podal dr. Janez Bregant.

P.S.: Poleg tega, da si boš imel/a priložnost zagotoviti aktualno številko Psihološkega Inkubatorja (Inteligentnost), boš ob ogledu filma in diskusiji lahko užival/a ob slastnih prigrizkih!

VABLJENI!

Link do dogodka na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1781350805515286

Spremljajte nas na Facebooku: https://www.facebook.com/psiholoski.inkubator/


Filmski večer: Navihani Bram - 7 March ob 18:30

Edukator 7.3.2018 ob 18:30 vabi na filmski večer v Vetrinjski dvor. Ogledali si bomo film Navihani Bram, na katerega bo strokovni komentar podala dr. Katja Košir. Projekcija filma je namenjena vsem študentom psihologije, diskusija po filmu pa bo odprta tudi za ostale študente. Slednji se lahko pridružite ob 20:00.

O filmu: Bram je vedoželjen deček, ki komaj čaka na prvi šolski dan, ko bo lahko začel spoznavati nove stvari, a kaj ko naleti na učitelja, s katerim se nikakor ne ujameta. Ta od svojih učencev zahteva mir, poslušnost in veliko pozornosti kar pa Bramu povzroča velike težave. Veselje nad šolo zato hitro izpuhti. Ko učitelj zaradi zlomljene noge pristane v bolnišnici, ga nadomesti nov. Ta uvede nove načine poučevanja, ki v Bramu ponovno prebudijo voljo in motivacijo do šole.

O predavateljici: Katja Košir je izredna profesorica na Pedagoški in Filozofski fakulteti univerze v Mariboru. Njeni raziskovalni interesi obsegajo predvsem preučevanje dejavnikov učne uspešnosti. Izmed teh jo najbolj zanima področje socialnih odnosov v šoli, natančneje odnosov med vrstniki ter med učitelji in učenci.


Terapija z gongi - 28 February ob 16:00

Psihonirvana vabi na Terapijo z gongi

KDAJ ? 28.2. ob 16:30
KJE? Dijaški dom Maribor (Gosposvetska cesta 89).

S seboj imejte blazine (armafleks podloga).

Dobimo se 28.2 ob 16:10 pred dijaškim domom.

Skupščina 2017 - 6 December ob 19:00

Ponovno je leto naokoli in s tem tudi čas, da obeležimo še eno leto delovanja Društva študentov psihologije Maribor. Da proslavimo super leto, ki je za nami, ter aktivno vstopimo v novo leto, vas vabimo na letno skupščino, ki bo 6.12.2017 ob 19:00 v predavalnici 0.2 Filozofske fakultete UM.

Na skupščini bodo potekale tudi volitve za DŠPM, kjer bomo izvolili novega predsednika, podpredsednika, tajnika in blagajnika društva.

Na skupščino ste vabljeni vsi člani DŠPM !

Čajanka: O blogu in še čem in zaključek dogodka - 13 October ob 11:00

Vabljeni na čaj ali kavo, v CLC kavarno na Poštni ulici v petek, 13. 10., ob 11. uri. Čajanko bo vodila Špela Krajnc, študentka novinarstva na Univerzi v Groningenu, gostji pa bosta blogerki Sara Zavernik (The Blonde Bliss) in Ana Cepec (Sweetannesblog). O čem bomo govorili? O blogu in še čem. ;)

Če te zanima več o Špeli, Sari ali Ani, prečekiraj našo spletno stran:https://kakosi-mb.com/, Saro (The Blonde Bliss) in Ano (Sweetaneesblog) pa lahko poiščeš tudi na Facebooku ali Instagramu.

Po čajanki pa ostani in se podruži z nami ob prigrizkih in domačih dobrotah, da skupaj zaključimo letošnji omrežen projekt. Se vidimo na čaju/kavici! :)

Mreženje ob korakih salse - 12 October ob 21:30

Vabljeni v Kavarno Trust, kjer bo potekalo medsebojno druženje ob prijetni glasbi, povezovanje, gibanje, smeh in zabava ob premagovanju psihomotoričnih izzivov. S skrbno pripravljenim programom in vodenimi plesnimi animacijami afro-karibskih plesov pod vodstvom Gorana Marića - GM Studio bomo poskrbeli za nepozabno zabavo "malo drugače".

Dosjeji Ψ - 12 October ob 18:00

Vabljeni na niz kratkih predavanj Dosjeji Ψ, ki bodo potekala v Vetrinjskem dvoru, na Vetrinjski ulici 30. 

Predavali bodo:

-Jasmina Kristovič: Duševno zdravje in beg v zasvojenost z internetno spolnostjo
-Bojan Musil: Selfie in mi
-Mirjam Fašmon: Izzivi igre Blue whale - kako daleč smo pripravljeni iti?
-Alja Vižintin: Omrežena osebnost

O zasvojenosti s spletom - 12 October ob 15:00

Tako v domačem, kot v delovnem okolju, je uporaba naprav za zabavo vedno pogostejša.  To ne velja le za otroke in mladostnike, temveč tudi za odrasle. Pri tem se svetovalnim, terapevtskim in drugim strokovnim delavcem porajajo vprašanja: Kaj pomeni uravnotežena uporaba spleta, so morda kakšni škodljivi učinki uporabe, kaj pa prednosti, kako prepoznati zasvojenost s spletnimi vsebinami, kateri so rizični in varovalni faktorji? Na vprašanja odgovarja predavanje "Logout - o zasvojenosti s spletom", ki ga bo vodila Špela Reš.

Predavanje bo na Univerzi v Mariboru, v dvorani Boris Podrecce

Poslovno mreženje na spletu - 11 October ob 16:00

Te zanima, kako si zgraditi osebno blagovno znamko z uporabo LinkedIn, največjega poslovnega družbenega omrežja? Potem se nam pridruži na interaktivnem predavanju, ki bo potekalo v sredo, 11. 10., ob 16.00 v predavalnici 0.2 na Filozofski fakulteti v Mariboru. Na interaktivnem predavanju bomo govorili o osnovah izgradnje dobrega profila in poslovnih priložnostih, ki nam jih ponuja.

Predavala bo Lara Delić, psihologinja in strokovnjakinja za področje HRM. Je zunanja predavateljica na oddelku za psihologijo na Filozofski fakuleti v Mariboru, vodja raziskav in razvoja v podjetju Evra d.o.o. ter izvršna urednica revije Direktor. Več o predavateljici si lahko prebereš na naši spletni strani: https://kakosi-mb.com/.

Pridi in začni z gradnjo svoje osebne blagovne znamke.

Okrogla miza: Omrežen ali ujet v mrežo? - 10 October ob 18:00

Smo glavni akterji pri spletanju omrežja ali smo ujeti v mrežo, iz katere se ne znamo osvoboditi? Kateri so pozitivni in negativni vplivi uporabe družbenih omrežij na naše duševno zdravje?
Pridi na okroglo mizo, ki bo potekala v torek, 10. 10., v amfiteatru Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in se nam pridruži pri razmišljanju o teh in še mnogih drugih vprašanjih.
Pri okrogli mizi bodo sodelovali Katja Košir, Bojan Musil, Nenad Čuš Babič in Boris Vezjak, moderirala pa jo bo Lucia Klasinc. Več o govorcih in o moderatorki si lahko prebereš na naši spletni strani: https://kakosi-mb.com/.
Boš aktivno omrežen/a z nami? ;)

Predavanje: Poznajo nas bolje, kot se mi sami - 10 October ob 15:00

Te zanima, kako oglaševalci s pomočjo naše spletne aktivnosti in regresijske funkcije o nas lahko izvedo vse: od osebnostne strukture do spolnih preferenc? Potem se nam pridruži v torek, 10.10., ob 15. uri v dvorani Severni stolp na Univerzi v Mariboru.
Predaval bo Marko Vrtovec, univerzitetni diplomiran psiholog in inženir elektrotehnike, ki ima veliko izkušenj s trženjem, komuniciranjem, prodajo in pri delu z ljudmi. Je tudi predsednik Društva psihologov Slovenije, coach, predavatelj, sodelavec Društva za marketing Slovenije...
Te zanima več o predavanju ali predavatelju? Obišči našo spletno stran:https://kakosi-mb.com/ in seveda, pridi na predavanje ;)

Kako je v medmrežju imeti vsega preveč ? - 9 October ob 15:00

Vabljen/a na prvo predavanje v omreženem tednu!
Predaval bo Nenad Čuš Babič, raziskovalec in učitelj na Univerzi v Mariboru, ki se med drugim ukvarja z vprašanji, ki se dotikajo človeka v stiku z informacijskimi tehnologijami na različnih področjih življenja in dela.
Te zanima več o predavatelju ali predavanju? Obišči spletno stran:https://kakosi-mb.com/, ali še bolje, kar pridruži se nam v ponedeljek, 9. 10., ob 15.00 v dvorani Borisa Podrecce Univerze v Mariboru.

Otvoritev projkta - Nit na nit mreža - 9 October ob 08:30

Pridruži se nam na otvoritvi projekta "Kako si? Omrežen.", kjer se bomo mrežili, se družili, debatirali, izmenjevali sporočila na "retro" način... tam pa ti bomo na voljo tudi za kakršnakoli vprašanja v povezavi s programom ali vsebino projekta. In seveda bomo poskrbeli tudi za tople napitke ter pripomočke za slajše jutro.


Ekipa Kako si? Maribor

Predstavitev društva Hospic - 1 June ob 15:00

Skupina Edukator vas v okviru Društva študentov psihologije Maribor vabi na predavanje, kjer se nam bo predstavilo Slovensko društvo Hospic. Predavanje bo obsegalo: predstavitev društva Hospic, predstavitev vloge psihologa v njihovi dejavnosti in predstavitev možnosti opravljanja prostovoljstva.

Predavanje bo potekalo v četrtek, 1.6.2017, ob 15:00 na Filozofski fakulteti v Mariboru v predavalnici 2.20, izvedla pa ga bo predstavnica društva Hospic, ga. Nada Wolf.

</mail/u/0/s/?view=att&th=15c372b1f8edea68&attid=0.1&disp=emb&realattid=ii_15c1c22fd74f7f98&zw&atsh=1>

Vsi zainteresirani se vpišite v tabelo na spodnji povezavi:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XCPG5WITMC41XvZcCKRvx26giu10lPmp4iP0NYHYazY/edit?usp=sharing

Vabljeni!

Zvočno potovanje z gongi - 22 May ob 18:00

Skupina Psihonirvana vabi na dogodek: ZVOČNO POTOVANJE Z GONGI

Zvočna kopel je meditacijsko sprostitvena tehnika, ki pomaga pri umirjanju uma in sproščanju telesa. Uporabljamo jo kot orodje za globoko sprostitev in za doseganje drugih stanj zavesti. Kopel deluje globinsko in intenzivno na vsako celico v telesu. Ko se um prepusti zvoku, pride do občutka brezčasja in lebdenja. Pri zvočni kopeli uporabljamo različne inštrumente. Gong je med najmočnejšimi zvočnimi orodji za dvig zavesti in se uporablja že vsaj dva tisoč let. Proizvaja močan zvok, ki s svojimi vibracijami stimulira telo in vpliva na površino kože. Pedagog in glasbenik Johannes Heimrath je že v 80-ih letih 20. stoletja trdil, da zvok gonga najbolj pomaga pri bolečinah v vratu, glavobolih in številnih drugih težavah na telesni ravni. Zvok gonga nas tudi globoko sprošča in nam jasni misli. Poslušalca spravi v meditativno stanje, v katerem se lažje znebimo podzavestnih naučenih vzorcev. To pomeni, da se naša zavest umika in vstopamo v podzavest. Ko vstopimo v to stanje, lahko prenesemo naše zavestne odločitve v podzavestne. V tem stanju budnega sanjanja se osvobajamo strahov, negativnih vzorcev ter blokad.Vsi, ki bi se želeli podružiti in sprostiti pred prihajajočimi izpiti, ste v ponedeljek, 22.5. 2017 ob 18. uri vabljeni na zvočno terapijo z gongi, ki jo bo vodila usposobljena in izkušena izvajalka Lučka Šantl.

Za delavnico je potrebna predhodna prijava na: 

https://docs.google.com/document/d/1H4MQbqiW6P8kV7tdXYG2Mgvncp4xB6llx_GpyJK4pRY/edit?usp=sharing

PsihoŠIK 2017 - 19 May ob 09:30

PsihoŠIK oziroma psihološka študentska integracijska konferenca je projekt, ki ga izvajamo študentje psihologije v okviru Društva študentov psihologije Maribor v sodelovanju s Študentskim svetom Filozofske fakultete UM in Študentskega sveta UM z namenom, da med študenti in med strokovnjaki s področja (bio)psihologije, medicine in psihoterapije iz celotne Slovenije vzpodbudimo medsebojno povezovanje. Želimo, da na konferenci študentje pridobijo nova znanja, ideje in poznanstva, ki jim omogočajo napredek in kvalitetnejši študij.

Na letošnjem PsihoŠIK-u bodo študenti imeli priložnost poslušati krajša predavanja strokovnjakov, pridobiti znanja o projektih, ki potekajo v študentskih društvih in imeti možnost priključiti se le-tem, poglobiti znanje o sebi na različnih izkustvenih delavnicah, ter podati in razvijati svoje ideje tekom odprtega idejnega prostora.

✨Dogodek bo potekal v petek, 19. 5. 2017, na rektoratu, v Veliki dvorani Univerze v Mariboru.

Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdSJiZP5twdiNXmt_bEcbPpf8VR0CyyRE_fmjIbCJXfBcqVCQ/viewform

Dosjeji Psi: niz kratkih psiholoških predavanj - 18 May ob 19:00

V četrtek, 18. 5., vas ob 19. uri vabimo v Salon uporabnih umetnosti, kjer se bomo dotaknili nekaterih tem klinične psihologije.
Predavali bodo:
- Alja Rozman: Življenje z Aspergerjevim sindromom
- Vita Vuk: O obsesivno-kompulzivni motnji
- ...

Vabljeni! :)

Predavanje: Ljubezen in partnerstvo sta danes trg - 10 May ob 18:00

Projekt Oh, ta ljubezen! organizira predavanje odlične Vesne Vuk Godina, ki bo spregovorila o vedno aktualni temi ljubezni ter partnerstva. Dogodek bo potekal na Filozofski fakulteti v Mariboru, natančneje v predavalnici 0.2/FF. Na dogodku bo mogoče spoznati člane projekta, se seznaniti z njihovo dejavnostjo ter kupiti zelo kvalitetno revijo Psihološki inkubator, ki jo izdajamo v okviru društva.
Vljudno vabljeni, da se udeležite dogodka!

Dogodek lahko spremljate tukaj:
https://www.facebook.com/events/1506752739369164/


Preko okov normalnosti - do skrajnosti - 10 May ob 15:00

Vljudno vabljeni, da se udeležite konference Preko okov normalnosti - do skrajnosti, ki bo potekala v sredo, 10.5., na Medicinski fakulteti v Mariboru. Konference se bo udeležilo kar nekaj strokovnjakov iz področja psihologije, prav tako pa boste lahko (znova) slišali tudi predavanje Tjaše Frey-Gorše, članice skupine Dosjeji Psi.

Link do konference:

https://www.facebook.com/events/1685807598388175/

Dosjeji Ψ: Psihologija seksualnosti - 13 April ob 18:00

Vljudno vabljeni na naslednji sklop kratkih psiholoških predavanj Dosjejev Psi, ki se bodo odvijala v četrtek, 13.4., ob 18.00 v Vetrinjskem dvoru.
Tokrat se bomo posvetili zanimivim temam iz področja Psihologije seksualnosti.

Predavatelji:
Ana Lubej: Kako lahko duševne motnje vplivajo na spolnost?
Tjaša Frey-Gorše: Živeti s seks lutko
Mirjam Fašmon: Kaj se zgodi, če je pornografije preveč?

Ogled filma Disconnect s strokovnim komentarjem - 13 April ob 18:00

Ekipa Psihološkega inkubatorja vabi na filmski večer, ki bo v četrtek, 6. 4. 2017, ob 18. uri na Filozofski fakulteti v predavalnici 0.3. Ogledali si bomo film Disconnect, komentar s področja socialne psihologije pa bo podal doc. dr. Bojan Musil

Pridruži se nam pri spoznavanju vpliva družbenih omrežij na vse nas. 

P.S.: Poleg tega, da boš imel/a priložnost prelistati aktualno številko Psihološkega Inkubatorja (Psihologija in družbena omrežja), boš o omenjeni tematiki lahko diskutiral/a ob slastnih prigrizkih!

VABLJENI!

Link do dogodka na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1781350805515286/

Spremljajte nas na Facebooku: https://www.facebook.com/psiholoski.inkubator/

Izkustvena delavnica hipnoterapije - 30 March ob 17:00

Skupina Psihonirvana vas vabi na izkustveno delavnico hipnoterapije, ki bo potekala v četrtek, 30. 3. 2017, ob 17.00 na Filozofski fakulteti (2. nadstropje, učilnica 2.20). 

Kaj pravzaprav sploh je hipnoza? Na kakšen način deluje in za reševanje katerih težav je uporabna? Kako s pomočjo hipnoze reducirati stres in spodbujati optimalno počutje?

Na ta in podobna vprašanja nam bo pomagala odgovoriti Nina Kozinc, študentka podiplomskega študija psihologije in certificirana terapevtka medicinske hipnoze.
Tekom delavnice boste spoznali temelje hipnoze, njeno uporabnost in moč sugestije. Razložili bomo nekaj najpogostejših zmotnih prepričanj o hipnozi, za konec pa boste pridobili tudi osebno izkušnjo hipnoze v skupinski sprostitveni seansi ter napotke kako izvajati avtohipnozo kjerkoli in kadarkoli.


Dosjeji Ψ: niz kratkih psiholoških predavanj - 9 March ob 19:00

Skupina Dosjeji Ψ organizira sklop kratkih predavanj, ki se bodo odvijala v četrtek, 9. 3., tokrat izjemoma na VETRINJSKEM DVORU, se bomo dotaknili štirih zanimivih tem.

Predavali bomo:
- Vita Vuk: Zakaj storiti danes, če lahko jutri?
- David Osolnik: Ali tudi vaše zaznave tvegajo?
- Mitja Černko: Kako skleniti premirje s samim seboj?
- Pia Hožič: Ali je maščevanje res sladko?

Če vas zanima, kaj se skriva za temi naslovi, vas vabimo, da se nam pridružite!

Vodena vadba - 9 March ob 18:30

Skupina Pshonirvana organizira brezplačno uro športne vadbe. 

Vadba bo potekala v dvorani za aerobiko v UŠC Leona Štuklja, v četrtek 9.3.2017. Trajala bo eno uro in sicer od 18:30 do 19:30.

Na vadbi se boste seznanili s pilatesom, z različnimi cardio vajami in vajami za oblikovanje telesa, ki jih lahko izvajate tudi doma.

Za prijavo napiši e-mail na anja.kragolnik@gmail.com ali divjak.natasa@gmail.com

Krepitev ega s pomočjo hipnoze - izkustvena delavnica - 27 October ob 18:00

http://tiny.cc/Krepitev_ega_s_hipnozo